ПредишенСледващото

За Vovinam Виет Во Дао

История VovinamVovinam Виет Во Дао е бойно изкуство училище на виетнамския народ. От създаването, в продължение на почти шейсет година, Vovinam Vetvodao училище постоянно се развива и усъвършенства. В момента тя е много популярен сред феновете на бойните изкуства.

Ако японските хора са горди със своите училища по джудо, карате, корейския народ - тяхното училище taykvon-нагоре, на виетнамския народ може да се гордее с много държавни училища на бойните изкуства. Тази гордост е въплътена героичната битка и да победят врага в името на независимостта на страната през цялата история на Виетнам.

Магистър Нгуен Loc, наследил семейство боен стил не остана доволен от него и пътува из страната, проучени и подбрани ефективните техники от други стилове на виетнамски бойно изкуство, но също учи бокс, джудо, джиу-джицу, кунг-фу на Шаолин, Вин Чун и друг свят бойни изкуства. Той въплъщава идеята за създаване на универсално бойно изкуство.

Велик майстор Нгуен Loc синтезира най-изследваните техники и да ги комбинират в програма за обучение през 1938 г., именуване битка синтез Vovinam (виетнамски бойно изкуство).

Училище Vovinam Виет Во Дао обръща специално внимание на обучението на студенти в три области:

1. "В lyk" (мощ);

2. "В Thuat" (оборудване);

3. "В Дао" (военни етика, морал, борбен дух).

За Vovinam Виет Во Дао
1. "В lyk" - борба власт. Процесът на обучение е насочена към заздравяване и укрепване на тялото, всестранно развитие на всички физически качества - бързина, сила, издръжливост, гъвкавост - така че студентите да могат да направят каквото и изпитания и трудности в живота, както и за предотвратяване и управление на заболяването.

2. "В Thuat" - техника. Процесът на обучение е насочена към студенти приемат ефективни техники за самозащита и борбата да служат на човечеството и защитата на правосъдието. Програмата за обучение включва:

• основни техники: GAT (заключващи рамена); I даде (удари); на (ребро поансоните палмови); AAI (пръстите инсулти); Cho (коляно); да (рита); комбинация от удари и удари да се постигне висока ефективност в борбата (мач); атакува ритници, които играят ключова роля в борбата;

• техники срещу оръжия (ножове) с голи ръце; използването на различни оръжия (полюс, меч, и т.н. ...);

• програма включва самостоятелно увлекателна откази на оборудването, което, ако е необходимо може да се използва и справедливата етаж; на множество практически и ефективни техники (техники), бойни изкуства, които дават на студентите възможност за бърза реакция, самочувствие;

• В допълнение към тези техники в Програмата включва и "купува Luen Шонг" (сдвоени упражнения), "kyuen" (формални упражнения с голи ръце и с оръжия), дихателни упражнения за укрепване на вътрешната енергия.

3. "В Дао" - бойни етика. Училище Виет Во Дао дава приоритет на създаването на правилната идеология, в основата и в резултат на което е чиста душа, упорит воля, съзнание дисциплина, здравословен начин на живот, щедрост в действие и способност за истинската любов, която в крайна сметка служи на ученика, неговото семейство, хората и цялото човечество

Произходът и принципите на училище Vovinam Виет Во Дао

За Vovinam Виет Во Дао
Във Виетнам все още е запазена антики Vyung Hung династия.

От времето на първобитното общество, хората са измислили начини да се защитават и да атакуват с помощта на примитивни инструменти, като тояга, копие, лък, и така нататък. Н. Така са родени на основите на бойните изкуства.

Във Виетнам все още е запазена антики Vyung Hung династия (първите царе на древната Виетнам) с чертежи на ефективни техники на бойни изкуства.

В Тун династия цар (след династията на Hung Vuong) бяха популярни състезания по борба, която продължи няколко дни. Тези факти потвърждават, че бойните изкуства във Виетнам развитие след пр.н.е. III век

Според древна легенда, Лий Than (независимо дали Онг Chong), който е роден в края на династията Хун Vyung окръг Tylem (Ханой), е първият основател на бойните изкуства на Виетнам.

По-рано през азиатските бойни изкуства са били достъпни само за определен кръг от хора, които чрез своите знания, са били в състояние да постигне по-специален статут в обществото и са станали аристократи.

Индия има каста Kshatriya - елитна класа на воини почитан като аристократи. Япония е на самурай клан, който се радваше особено уважение сред хората.

Във Виетнам, ситуацията е различна: бойните изкуства не е привилегия на всеки клас, и са били широко разпространени сред хората. Занимава се от всички класове, като повечето от тях - селяните. Именно поради тази причина, че оръжието в бойните изкуства на Виетнам са предимно битови предмети: .. Малко поле, греда, желязна верига, брадва, копие, и т.н. Ето защо, бойните изкуства на Виетнам могат да се считат фолк. Те непрекъснато се променя и подобрява в зависимост от историческата ситуация, но никога не се забравя.

Във времената на феодалното власт често се провеждат квалификационни състезания по бойни изкуства за откриване на най-добрите бойци, които по-късно се оттеглиха, за да служат в армията, за да защити страната от нашественици. Правила на конкурса променени в зависимост от управляващата династия, но всички мъже, с изключение на участие в мача, трябваше да мине прегледи по отношение на военната стратегия и, преди всичко, трябваше да сме силни по дух и да служи като пример за бойни етика.

По време на френската окупация, за да се избегне бунтове на виетнамския народ, французите забранен бойни изкуства. Поради тази причина много от техники и форми на бойните изкуства са безвъзвратно загубени.

В началото на 30-те години, един млад виетнамски патриот с модерно мислене реши да освободи хората от гнета на французите и връщането на независимостта на страната, е необходимо да се подготвят по-силни бойци с желязна воля, която ще служи като подкрепа за революцията. Ето защо, той се стреми да повиши интереса към бойните изкуства сред младите хора (студенти, ученици), базирани на чисто спортно движение, което насърчава френските власти. Това патриот беше създатели на училището на Vovinam Виет Во Дао, магистър Нгуен Loc.

За Vovinam Виет Во Дао
С голямо желание да се подобри майстор на бойните изкуства Нгуен Loc обиколи страната в търсене на ефективни техники от различни училища. Благодарение на оригинални и творчески подход към капитана на бойните изкуства Нгуен Loc създаде бойна доктрина и на принципа на динамичната комбинация на противоположности "твърдост" и "мекота", начин на обучение и техники, които са допринесли за цялостното развитие на бойните изкуства на Виетнам, и име на училището във Виетнам. По време на промоцията на училища извън Виетнам Виет Бяхме намалена до Vovinam за лесно реч транскрибиране.

И накрая, за да отговори на практическите изисквания, а също така ясно да отразява същността на училището, която е с философска основа с ясна система от военни учения, системата на технология с висока производителност, научен метод на обучение е различна от други училища, студентите бяха помолени да преименувате училището в Виет Во Дао.

В момента, училище Vovinam Виет Во Дао (VVN-ВВД) има висока репутация не само във Виетнам, но и във всички континенти на света. На всеки ортодоксалните военни учения трябва да бъдат философска основа, която служи не само като основа за развитие, но също така и директно на норма на поведение в обществото боец. Тази фондация е принципът на военни учения.

В XVI век, японски лекар Акияма дойде в северната част на Китай, за да учи медицина в същото време да практикува бойни изкуства в училището Шаолин. След завръщането си в Япония, той решава да стане отшелник и живял в Daygafu на храма. Един Акияма свидетел как по време на тежка снежна буря всички дървета са паднали, а само върба огънат и се изправи в края на снежна буря. Гледането на върбата, лекарят реши, че поради своята мекота, Уилоу е в състояние да издържат на виелицата. И така, той започва да се "мека" като основа на своето училище, установено училище "жиу-житцу" (Jiujitsu).

В края на XIX век капитанът на Джигоро Кано, един от най-отличници в училище ", джиу-джицу". За да се оттегли от програмата, всички трикове, че смятат за опасни, както и, което прави баланс на правилата е създал ново училище, наречен "Джудо".

За Vovinam Виет Во Дао
Във Виетнам бамбук е много популярен сред хората: тя се използва не само за много местни, но и за военни цели - производство на оръжия (копия, дялове и т.н. ...). Бамбук когато буря завои с вятъра и след разбиване отстранени срещу вятъра. Установено е, че виетнамски бамбук има качеството на твърдост и мекота; и двете качества са органично комбинирани в едно същество, което съответства на естеството на виетнамски хората. Въз основа на това проучване на различните стилове на бойните изкуства в страната и по света, капитанът Нгуен Loc приети принципи на "Кьон Nu Foy Chien" като основа на училището Vovinam Виет Во Дао. Под "Куонг" означава "твърдост" и всичко, което е "твърдо" характер (сила, решителност); под "НУ" се разбира като "мека" и всичко, което има "мек" характер (слабост, спазване). Принципът на "Kyong Nu Foy Chien" в буквален превод - принципа на комбиниране на две противоположности, на "твърдост" и "мекота". Но по същество, този принцип - не само комбинация от две противоположности, но все пак е динамична връзка между "твърдостта" и "мекотата" с голяма гъвкавост, ловкост. Политическата стратегия на сегашното правителство, тъй като управляващите династии Лий, Чан и Le Тай Шон, се основава изцяло на принципа на "Кьон Nu Foy Chien".

Историята на борбата на виетнамския народ срещу нашествениците е живото въплъщение на принципа на "Кьон Nu Foy Chien". Преди огромната сила на династиите армии от Чингис хан (Монголия), Минг (Китай) Тан (Манджурия) виетнамски армия се оттегля, за да се пести енергия (това "Nu"). Когато нашествениците са релаксиращи под негативното влияние на климата върху тяхното здраве, на виетнамския народ сринаха цялата му сила на врага, и да ги изгонят от страната (това е "Куонг").

"Куонг Foy Chien Nu" - на принципа на отделна етническа група - става основа на цялата система "Thuat" (бойно изкуство) и "дао" (военни етика) Училище Vovinam Виет Во Дао.

Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!